ראיון עומק עם גונדר אשר וקנין, מ"מ נציב בתי הסוהר

 

"אנשי הסגל של שב"ס עושים עבודה נחושה ומקצועית, אני גאה בהם"

גונדר אשר וקנין, בן 53, נשוי ואב לארבעה. שירת בצה"ל 19 שנים בתפקידו האחרון בצה"ל היה מפקד כלא "עופר". בשנת 2006 החל לשרת בשירות בתי הסוהר במגוון תפקידים בתחום הפיקוד, מפקד כלא, ראש מנהל ההדרכה הראשון בשב"ס, סגן מפקד מחוז, מפקד מחוז, ראש אגף האסיר וסגן הנציבה ולמעלה משנה מכהן כמ"מ נציב בתי הסוהר. בוגר תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל וגיאוגרפיה ותואר שני במדע המדינה – התמחות בביטחון לאומי.

 

ספר לי על הדרך שלך לשירות בתי הסוהר

"בתהליך העברת בתי הכלא הביטחוניים מהצבא לשב"ס הציעו לי לעבור לשב"ס לאור היותי מפקד כלא עופר ( בית סוהר ביטחוני). לא הכרתי אז את שירות בתי הסוהר אבל אחרי התלבטויות והתייעצויות, החלטתי לעבור. החלטה שאני שמח בה בכל יום מחדש." 

מה השתנה בארגון מאז ועד היום?

הארגון עבר מהפכה בשנים שאני מכיר אותו. הוא כמעט שילש את עצמו מבחינת כמות כוח האדם והשתנה מאוד מבחינת כמות וסוגי האסירים. 

שני תהליכים מרכזיים השפיעו על כך ויצרו שינויים מהותיים לצד שינויים תודעתיים גדולים, העברת בתי הסוהר הביטחוניים מצה"ל לשב"ס ומעבר מערך הליווי ומערך עצורי הימים הפליליים מהמשטרה לשב"ס. השב"ס קיבל מגוון משימות חדשות. צה"ל שלוב עם שב"ס בכל האמור לקליטה ואחזקת עצורים ואסירים ביטחוניים ובכך שירות בתי הסוהר נמצא בחזית הלחימה בטרור.  השב"ס והמשטרה החלו לעבוד יחד, יש פה חיבור של תאומים סיאמיים, שזקוקים זה לזה בעבודתם. התווספו גם עולמות תוכן כמו עיסוק בשוהים בלתי חוקיים, במסתננים ועוד. 

שב"ס היה צריך להתאים את עצמו לשינוי הזה: לשנות מתודות חשיבה, לייצר תהליכי עבודה עם הגופים המקבילים – שב"כ, מג"ב, צה"ל, משטרה, הנהלת בתי המשפט ,פרקליטות ועוד רבים. 

השינויים שחווה השב"ס – ארגונים אחרים לא חווים במשך מספר עשורים. 

איך התהליך השפיע על הסוהר?

יש פה כניסה של עולמות תוכן חדשים. יש ללמד את הסוהר, לשנות את התפיסות שלו, לעתים להעביר אותו למקומות חדשים שלא היה מצוי בהם. השב"ס הבין שהוא חייב להרחיב את מערך ההדרכה, להכשיר את הסוהרים. הכשרות הפיקוד התרחבו. כתבנו אחד עשר תורות הפעלה חדשות. העמקנו בדימוי העצמי של הסוהר ובתדמית הארגון. אחת התועלות היא גיוס כוח אדם איכותי לצד הסגל הותיק, המצויין והמנוסה ובנוסף דאגנו לפיתוח הקצונה והפיקוד תוך הקניית כלים ומיומנויות ובהם היכול לפעול בעמימות, ללמוד תחומי עיסוק חדשים, להיות ערכים, משימתיים, מקצועיים ונחושים. 

בשירות בתי הסוהר ישנו סגל שעושה עבודת קודש באופן ראוי להערכה והוקרה. 

איך הופכים את השב"ס לאטרקטיבי?

תדמית ודימוי. 

המשימה שלנו היא לגרום לכך שהסוהרים יאהבו את הארגון – והם אוהבים את הארגון.  

עסקנו רבות גם בתוספות שכר. תוספות השכר הניתנות היום וגם המשכורת – ראויות ומכבדות. אבל אי אפשר להחזיק ארגון רק דרך התגמול הכספי, הוא חשוב אבל לא בלעדי. 

אנשים צריכים להיות פה כי הם אוהבים את המקום, כי המפקדים שלהם טובים, כי הטיפול בסוהר הוא טוב ובזכות אמונה מלאה ושלמה בשליחותם ובעשייתם.

להעמיק בשאלת מהות היותנו כאן במדינה, בשרות בתי הסוהר ולשקף את תרומתינו לחברה שראויה. 

הסוהרים צריכים לגלות חמלה כלפי האסירים, לטפל במשמעת, לחנך אותם, למנוע הברחות סמים, אמל"ח, פלאפונים. הם צריכים לעמוד באתגרים מקצועיים ומבצעים לא פשוטים. 

מדובר במקצוע שדורש מיומנויות רבות והציבור צריך להיות חשוף אליהם ולהעריך את תרומתו של הסוהר ושירותי בתי הסוהר לביטחונה של המדינה ולחוסנה החברתי. 

אנחנו נמצאים בחג החנוכה, החג המסמל עבור השב"ס את אסון הכרמל. כיצד השפיע האסון על הארגון?

אסון הכרמל הוא אסון לאומי, האסון חשף והעצים את הצורך לטפל כראוי בשכול בתוך השב"ס. הוקם מערך נפגעים לטיפול בשכול אחרי אסון הכרמל. יש כאן גם עניין של מורשת,

אנחנו מנחילים הרבה ערכים לאור מורשתם של נופלי הכרמל. זה גם יצר את ההד והתודעה הציבורית. להעצים את מורכבות עשייתנו, הסכנות ובמיוחד את המסירות והערכים שמנחים את עשייתנו.

ברמה האישית, כמי שהיה בתפקיד רמ"ל הדרכה בקרות האסון אירוע זה מהווה עבורי נקודת ציון בחיי. מאז ולתמיד אני מלווה את המשפחות שאיבדו את יקיריהם , יקירנו.

נספי האסון מטובי בנותינו ובנינו יצאו למשימה להצלת חיים ושילמו בחייהם בעוז ובגבורה.

יהי זכר הנופלים ברוך! 

כיצד מגייסים אנשים לשב"ס?

התדמית של שב"ס בעיני הציבור עלתה באופן משמעותי. 

היום, על כל מקום פנוי, יש לנו שמונה מועמדים. 

אנחנו מעבירים מסר של איכות, עניין, ביטחון תעסוקתי ובעיקר אנשים בעלי תחושת שליחות רוצים להתגייס. 

מה היחס בתוך השב"ס לאסירים מוכרים וידועים?

אסיר הוא אסיר באשר הוא אסיר. כל אדם שווה בפני החוק. 

אין ספק שעבור חלק מהאסירים היותר מוכרים המגע עם הכלא הוא זר ואנחנו צריכים להשקיע בתהליכי הקליטה שלהם, בזיהוי מצוקות ובשיבוץ שלהם וכלל חשוב לעשות כדי לצמצם את נזקי המאסר לעצורים שהפשע אינו אורח חייהם.

מה דעתך על כך שכבר תקופה ארוכה אין נציב קבוע לשב"ס?

המצב האידיאלי- הינו מינוי קבע. לצד זאת, ולאור אילוצים בעבר וכיום אני משמש ראש ארגון מזה כשנה וחצי ומודה לשר לביטחון הפנים , ח"כ גלעד ארדן על האמון בי. 

יחד, עם סגל הפיקוד, הסוהרים, הקצינים והלוחמים אמשיך להוביל את הארגון להישגים חדשים תוך תכנון מושכל, בשום שכל לשנים הבאות לצד האתגרים הניצבים לפתחנו. 

ספר לנו קצת על עבודת שיקום האסירים בשב"ס

אפקטיביות הפעילות הכליאתית של האסירים הפליליים נמדדת בצורות שונות, אחת מהן היא סוגיית הכליאה החוזרת. אנחנו מודדים כמה אסירים בטווח של חמש שנים מיום שחרורם חוזרים לכליאה חוזרת. ב-2018 ראינו כי 39% חוזרים לכליאה חוזרת בטווח של חמש שנים. זו מגמת ירידה חיובית, אבל זה לא מספיק. אנחנו משקיעים הרבה מאוד באסיר הפלילי: מספקים לו תעסוקה והכשרה מקצועית, מעניקים לו חינוך והשכלה ונותנים לו כלים לצמצום אלימות, טיפול והפחתת עבריינות המין, האלימות במשפחה, התמכרויות לאלכוהול וסמים וכיוצא בזה. התכלית היא להחזיר לחברה אסיר שיכול להשתלב בה. הבנו שאנחנו צריכים להרחיב ולפרוץ את החומות התודעתיות שלנו וללכת צעד אחד קדימה, כדי לתת לאסיר הזדמנות טובה יותר להשתלב בחברה עם שחרורו מהכלא על ידי רצף טיפולי ותעסוקתי בין הכלא לחברה הישראלית. 

פנינו לקהילה – השלטון המקומי, הביטוח הלאומי, המרכז לגביית קנסות, מעסיקים במשק הישראלי, האגודה למניעת סמים ואלכוהול, ראשי רשויות– להצטרף למשימה הלאומית בכדי להבטיח מתן הזדמנות טובה יותר לאסיר הפלילי להשתלב בחברה ונכון הדבר לכלל התחומים ובהם: פריסת חובות שנצברו תוך כדי מאסר, ביטחון תעסוקתי וליווי סוציאלי, המשך התערבות טיפולית וכו'.  

מידי יום אנחנו מעסיקים 2600 אסירים בתוך כותלי הכלא ומחוצה לו. הם מקבלים שכר ועוסקים בעיקר בתעסוקה יצרנית: מפעלי ייצור נעליים, התעשייה האווירית, מפעלי עץ ונייר, ברזל ועוד. אנו עורכים כנסים, שבהם הבאנו עשרות מעסיקים מהמשק הישראלי וקישרנו בינם ובין מאות אסירים שעתידים להשתחרר בשנה הקרובה. בדקנו מהם המקצועות שחסרים בשוק הישראלי ואנחנו כבר יודעים על עשרות מקרים שבהם מעסיקים קלטו אסירים משתחררים לעבודה. 

התחלנו תהליך שאנחנו רוצים להעצים בשנים הקרובות: לאפשר הכשרה ספציפית למקצועות בחסר, תוך כדי המאסר. נפגשתי עם איגוד התעשיינים, ואני אפגש עם איגוד הקבלנים, ויצ"ו, קק"ל וגופים נוספים במשק על מנת לגייסם לקלוט אסירים עם שחרורם מהכלא. 

תוך כדי המאסר יש לנו לא מעט תכניות: אנחנו מקיימים סדנאות שמעניקות כלים כיצד להיות הורים תוך כדי מאסר, איך לחזק זוגיות תוך כדי מאסר. האסירים מושפעים ממעגלים חברתיים, משפחתיים. מדובר בעשרות אלפים של אסירים ועצורים שנכנסים לכלא מידי שנה. יש להם ילדים, והורים אחים ובני זוג. יש אינטרס עליון של החברה הישראלית לקלוט אותם ולהיות קשובים למצוקות שלהם, חלילה לא על חשבון הקורבנות. 

ספר לנו מעט על היחס של השב"ס לגמלאי הארגון

החיבור של הגמלאים למשרתים היא אחת החוזקות המשמעותיות ביותר לארגון. שב"ס עושה ויעשה רבות לטובת שמירה על חיבור הגמלאים לארגון. החיבור של המשפחות השכולות מחד והגמלאים מאידך הוא דבר שהתחיל באופן משמעותי לפני מספר שנים. הבנו שלא יכול להיות מצב שאדם שירת בארגון ויתנתק ממנו עם שחרורו. הקמנו מערך גדול ורחב לתמיכה בגמלאים, על מנת לתמוך בהם, ללוות אותם , ולחזק את הקשר עימם. במקביל  פעלנו להעמקת חשיבות הנושא בקרב כלל המפקדים ,שיבינו שזו זכות וחובה לשרת ולתמוך את הגמלאים.

מיסוד מאגר ממוחשב, לתמוך בגמלאים חולים, לתמוך במשפחות גמלאים שנפטרו, לעסוק במורשת שירות בתי הסוהר, שיפור משמעותי של התגמול הכספי שהיה נמוך מאוד, . היה מהלך חשוב ועל כך תודתי לכל העוסקים בדבר. 

מה התוכניות שלך קדימה?

ברמה הארגונית, קיימות תכניות רבות לעתיד: 

נמשיך לפעל לחיזוק המענה הטכנולוגי והתמודדות אל מול אתגרי המחר ובהם: הרחפנים והסייבר, חיפוש אחר תפיסות כליאתיות מתקדמות כגון: שילוב בעלי חיים בשיקום אסירים ובעיקר חיזוק הקשר עם הקהילה ויצירת רצף טיפולי בין שב"ס לקהילה.

עוד נפעל למען האסיר והנגשת השירותים באמצעות הטכנולוגיה וכבר בתקופה זו ישנו פיילוט המאפשר לכל האסיר יוכל לנהל את הקנטינה, את הבקשות לחופשה, התייחדויות ובקשות נוספות באמצעות המחשב. 

מניעת פשיעה מתוך בתי הסוהר, רה-ארגון במערך האסירים הביטחוניים כולל צמצום תנאיהם – חסימה סלולרית של בתי הסוהר, מניעת הוצאת פח"ע מתוך בתי הסוהר, התאמה של הארגון להחלטות בג"צ למעבר ל-4.5 מטרים לאסיר, קידום נושא הכליאה מחוץ לחומות.

נזהה תהליכים חברתיים, תהליכים של שינויים במפת הפשיעה, נעקוב אחר הקורה בפח"ע ונכין את ארגון הכליאה הלאומי למענה כליאתי מיטבי למדינת ישראל.

מערכות ביומטריות נבחנות במטרה לזהות אסירים, למניעת כניסה או יציאה בזהות בדויה, אנחנו רוכשים מערכות לזיהוי החדרות לבתי הסוהר ומרחיבים את האפשרות של אסירים פליליים להשתמש במחשב, פועלים על מנת שאסירים שצריכים לקרוא חומר משפטי לפני המשפט שלהם יוכלו לקרוא אותו במחשב. 

השב"ס הוא מקום מרתק, והשינויים שהוא עובר גדולים מאוד. 

אני אוהב, מעריך ומוקיר את עבודתם המקצועית והמורכבת של אנשי הסגל ומודה לגמלאים שעשו זאת לפנינו. נמשיך לפעול בכל הכוח למען הסוהרים והעובדים, למען הגמלאים היקרים ולמען האסירים.

וברמה האישית, בסיום תפקידי כראש ארגון אפשוט מדים ואמשיך לתרום לחברה הישראלית ולעשות למען אזרחיה.  

 

 

     

לתגובות, כתבו אלינו | שלח לחבר | הדפס |
Share |
למעלה